Varaston­hallinta­järjestelmä

Sijoittuminen KIPin alueelle auttaa suhdanteiden heitellessä

Suhdanneherkällä rakennusalalla asiat voivat muuttua lyhyessäkin ajassa ja tämän tietää myös yli 20 vuotta alalla toiminut Masa Siirilä Rakennusliike Siirilästä. Vaikka keväällä koronaviruksen vaikutukset eivät vielä ulottuneet rakennusliikkeiden toimintaan Kokkolassa ennustaa Siirilä, että suuremmat koronan vaikutukset nähdään vasta syksyn ja talven aikana.

Siirilän mukaan maailman muuttuessa pinnalla pysyvät ne yritykset, jotka pystyvät tarjota asiakkailleen joustavuutta ja palvelua.

Hyvän asiakaskokemuksen lisäksi myös yrityksen sijainnilla on merkitystä kapenevista asiakasvirroista taistellessa ja siksi Siirilä pitääkin tärkeänä omalle yritykselleen sijoittumista Kokkola Industrial Parkin ytimeen.

”Se on tosi tärkeää, että on ihan fyysisesti siellä, missä asiakkaatkin. Se parantaa työtarjousten kysyntää, kun näkyvyys alueen yritysten keskuudessa paranee.”

KIPin alueelta Rakennusliike Siirilä on vuokrannut tiloja toiminnalleen noin vuoden verran. Yritys on päässyt heti kiinni alueen rakennusprojekteihin ja se on ollut mukana rakentamassa esimerkiksi KIPin alueen IMO-kentän paineenkorotusasemaa.

”Periaatteessa kaikki toimijat täällä KIPin alueella on meille potentiaalisia asiakkaita. Kaikki täällä tapahtuvat hankkeet ja projektit, jotka liittyy jollakin tapaa rakentamiseen, on meidän yritykselle mahdollisia työtilaisuuksia.”

Koronan jälkeiseen tulevaisuuteen Masa Siirilä suhtautuu pragmaattisesti.

”Betoni on betonia, eipä siihen ole koronat sen kummemmin vaikuttaneet, niin eipä sen koronan tarvi meidän työjälkeenkään vaikuttaa.”

Rakennusliike Siirilä vuokraa KIP Infralta teollisuushallia Kokkola Industrial Parkin alueella.